Göteborgs Bordtennisförbund

Utbildningar

Det finns många sätt att utvecklas inom idrottsrörelsen! Man kan bli en bättre spelare, men man kan också välja andra vägar, så som att bli tränare/ledare, domare eller tävlingsledare.
Dessutom behöver idrottsrörelsen många duktiga funktionärer och administratörer som sköter om föreningsadminstrativa uppgifter, så som medlemsregister, hemsidor, kassörsuppdrag, revisorsuppdrag, bidragsansökningar etc.
Via undermenyn hittar du en mängd utbildningar som är relevanta för verksamheten!

Tränar- och ledarutbildning

Det är kul och utvecklande att vara ledare och tränare i en förening! Har man genomgått någon utbildning så blir det ännu roligare. Man får verktygen så man känner sig säkrare i sin roll och kan ge mer till sina adepter.

För att känna sig trygg i rollen och för att kunna utvecklas vidare, finns många olika utbildningar att gå. Nedanstående är riktade till idrottsledare/-tränare. Några är av generell karaktär, medan andra är inriktade mot just bordtennis.

Bordtennistränare – BAS (SBTF)
Utbildningen riktar sig till dig som vill bli tränare för nybörjare.

Bordtennistränare – Klubb (SBTF)
Utbildningen riktar sig till dig som leder bordtennisträningar på klubbnivå och vill fördjupa dina kunskaper inom tränar- och ledarskap.

Bordtennistränarutbildning för elit och pro är under utveckling av SBTF.

RF-SISU Västra Götaland:s ledarutbildningar
RF-SISU erbjuder ett stort utbud av generella utbildningar för idrottsledare, t ex avseende antidoping, idrottskunskap, idrottspsykologi och mental träning, idrottsskador och rehab, kost och näringslära, ledarskap och tränarskap samt hur man möter deltagare med särskilda behov.

Läs mer

Domarutbildning

Domare behövs ju i alla idrotter. Det är också ett bra och enkelt sätt att tjäna extra pengar. Tycker man det är kul så finns det alla möjligheter att få gå nästa steg och få större uppdrag. Varför inte få döma VM en dag i framtiden?

För att vi skall kunna bedriva tävlings- och seriespel på högre nivå behöver vi duktiga och utbildade domare!

För att känna sig säker på vilka regler som gäller och träna på domarrollen och bli kvalificerad för vissa domaruppdrag finns särskilda domarutbildningar att gå. 

  • Förbundsdomarutbildning

Under Domare kan du läsa mer om vem som får döma vad och här hittar du tävlingsreglerna.

Läs mer

Tävlingsledarutbildning

För att få bra och attraktiva tävlingar så behövs bra tävlingsledare. Det är också ett krav för att få arrangera en tävling att föreningen har en utbildad tävlingsledare

För att vi skall kunna arrangera tävlingar behöver vi kunniga och utbildade tävlingsledare, som har koll på reglerna som gäller för tävlingsarrangemang! 

Tävlingsledarutbildning (SBTF)

Övningar genomförs bl a i lottning och tidsättning och man får en genomgång av hur man använder TTCoordinator som administrativt stöd för tävlingar. För att utbilda sig till tävlingsledare bör man ha fyllt 18 år.

Läs mer

Förenings-administration och övriga utbildningar

Oavsett vilken funktion du har i klubben så finns det utbildningar som kan utveckla dig i din roll. Kolla in RF-SISU:s utbildningskalender för att hitta rätt utbildning för dig.

Inom idrottsvärlden behövs såväl tränare/ledare som domare och tävlingsledare.

Men, för att verksamheten skall fungera beghöver vi också funktionärer och administratörer som kan hantera föreningsadministration så som medlemsregister, hemsidor, kassörsuppdrag, revisorsuppdrag, bidragsansökningar etc.

Det finns en mängd utbildningar till stöd för dessa uppdrag, och huvuddelen tillhandahålls via RF-SISU.

RF-SISU Västra Götaland

Här finns t ex utbildningar rörande IdrottOnline (idrottsrörelsens gemensamma IT-stöd), administration och IT, ekonomi och juridik, föreningsutveckling, marknadsföring och kommunikation samt värdegrund

Läs mer